„Technikai” dokumentumot írt alá az ALDE és a Pro Románia

Sorin Cîmpeanu és Norica Nicolai lesznek a Pro Románia – Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) választási szövetség társ-elnökei, amelyek együtt támogatják Mircea Diaconu elnöki jelöltségét – jelentette be még kedden este Victor Ponta, a Pro Románia elnöke. A Mircea Diaconu jelöltségét támogató megállapodást ma alá is írta  a Pro Románia és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége.

(tovább…) Continue Reading

#altfel, azaz #másképp

Victor Ponta, Daniel Constantin és Sorin Cîmpeanu tegnap sajtótájékoztatón jelentette be közös politikai projektje, az #altfel (#másképp) elindítását. Itt az ideje, hogy véget vessenek a pálya széléről való kritizálásnak és kommentálásnak – belépnek a pályára, mert hosszú távú elképzelésekre van szükség ? idézzük – ebben a mocsárban, amely jelenleg vezeti az országot! (tovább…)

Continue Reading

A román baloldal a soros „sorosozó”

Lassan a végéhez közeledik a választási kampány, amelyből a romániai magyarok vajmi keveset látnak. Egyrészt mert sokkal kevésbé érdeklődnek a bukaresti politika iránt, mint korábban, másrészt mert hiába érdeklődnének, a magyar nyelvű sajtóban alig találkoznak a román pártok üzeneteit (is) ismertető cikkekkel.

A magyarellenes megnyilvánulásokra máskor oly érzékeny médiánk például teljes mértékben negligálja a jelenséget, amit az anyaországi sajtóban „sorosozásként” emlegetnek, és amiből idén Romániának is bőven kijut. (tovább…)

Continue Reading

Tanúként hallgatták ki Pontát

Újabb dossziéban hallgatta ki a korrupcióellenes ügyészség Victor Pontát. A volt kormányfőt Nagyváradon, abban az ügyben faggatták a délelőtt, amelyben december végén előzetes letartóztatásba került a Szatmár megyei önkormányzat alelnöke. (tovább…)

Continue Reading

Harmadik nekifutásra rácsok mögé dughatják Şovát

Előzetes letartóztatásba kerülhet Victor Ponta egykori üzlettársa, Dan ?ova szenátor. A felsőház jogi bizottsága kedden este pozitív jelentést fogadott el a korrupcióellenes ügyészség vonatkozó kérése kapcsán, magyarán azt javasolja a plénumnak, hogy járuljon hozzá a szociáldemokrata honatya mentelmi jogának a felfüggesztéséhez. (tovább…)

Continue Reading