“Technikai” dokumentumot írt alá az ALDE és a Pro Románia

Sorin Cîmpeanu és Norica Nicolai lesznek a Pro Románia – Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) választási szövetség társ-elnökei, amelyek együtt támogatják Mircea Diaconu elnöki jelöltségét – jelentette be még kedden este Victor Ponta, a Pro Románia elnöke. A Mircea Diaconu jelöltségét támogató megállapodást ma alá is írta  a Pro Románia és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége.

(tovább…) Continue Reading

#altfel, azaz #másképp

Victor Ponta, Daniel Constantin és Sorin Cîmpeanu tegnap sajtótájékoztatón jelentette be közös politikai projektje, az #altfel (#másképp) elindítását. Itt az ideje, hogy véget vessenek a pálya széléről való kritizálásnak és kommentálásnak – belépnek a pályára, mert hosszú távú elképzelésekre van szükség ? idézzük – ebben a mocsárban, amely jelenleg vezeti az országot! (tovább…)

Continue Reading

A román baloldal a soros “sorosozó”

Lassan a végéhez közeledik a választási kampány, amelyből a romániai magyarok vajmi keveset látnak. Egyrészt mert sokkal kevésbé érdeklődnek a bukaresti politika iránt, mint korábban, másrészt mert hiába érdeklődnének, a magyar nyelvű sajtóban alig találkoznak a román pártok üzeneteit (is) ismertető cikkekkel.

A magyarellenes megnyilvánulásokra máskor oly érzékeny médiánk például teljes mértékben negligálja a jelenséget, amit az anyaországi sajtóban “sorosozásként” emlegetnek, és amiből idén Romániának is bőven kijut. (tovább…)

Continue Reading

Harmadik nekifutásra rácsok mögé dughatják Şovát

Előzetes letartóztatásba kerülhet Victor Ponta egykori üzlettársa, Dan ?ova szenátor. A felsőház jogi bizottsága kedden este pozitív jelentést fogadott el a korrupcióellenes ügyészség vonatkozó kérése kapcsán, magyarán azt javasolja a plénumnak, hogy járuljon hozzá a szociáldemokrata honatya mentelmi jogának a felfüggesztéséhez. (tovább…)

Continue Reading