Koronavírus-járvány: kéthetes zárlatra lenne szükség Fejér Szilárd kémikus kutató szerint

 „Figyelembe véve az intenzív terápiás osztályok telítettségét, indokoltnak tartanék egy kéthetes, nagyon szigorú korlátozást, amikor a házból nem szabad kimenni” – nyilatkozta dr. Fejér Szilárd kémikus kutató, akivel a járvány alakulásáról, a Proel Biotechnél végzett antitest-mérések eredményeiről, a járvány harmadik hullámának alakulásáról és az oltásokról beszélgettünk.

(tovább…) Continue Reading

Az államfő március 15-i köszöntése a román többség csitításáról is szól Horváth István szerint

„Igazából eléggé keserű szájízzel vettem tudomásul, hogy egy ilyen politikai konjunktúrában tér vissza ez a normalitás” – mondja Horváth István szociológus, egyetemi tanár. A Nemzeti Kisebbségkutató Intézet igazgatója szerint az ilyen típusú üzenetek azért is fontosak, mert – a többség felé – elfogadási gesztusként működnek, „a csitításról is szólnak”.

Continue Reading

Javul a költségvetés fenntarthatósága

Az idei költségvetés nagyobb összegeket fordít beruházásokra, és ezzel enyhíti az államháztartás egyik tartós egyensúlytalanságát – értékelte a 2021-es költségvetés tervezetét Rácz Béla Gergely, a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának adjunktusa.

Continue Reading