Ki vezet?

Maszk és trikolór. Ez a két kellék szerepelt a leggyakrabban azokon a fényképeken, amelyekkel az erdélyi magyar sajtó, mind nyomtatott, mind digitális változatában a polgármesteri beiktatásokról szóló tudósításait illusztrálta, egyben jelezve azt is, hogy a kisebb és nagyobb városokban, községekben megkezdődött a közigazgatás új időszaka.

Continue Reading

Gyengélkedik a baloldal

Borul a papírforma az országos választások előtt. A már amúgy is defenzívában lévő Szociáldemokrata Párt (PSD) tovább rontotta esélyeit azzal, hogy száműzte parlamenti jelöltlistáiról két nagyágyúját,

Continue Reading

Okoskodnak, késlekednek

Iszonyú dolgok történnek itt, szép hazánkban. Nyakig benne vagyunk már az iskolai évben, és csak most jut eszükbe a szakiknak: az oktatásügyi miniszternek, a mindenhez értő politikusoknak, a nagyszájú döntéshozóknak, hogy kidolgozzák – vagyis előkészítsék – a digitalizált oktatás stratégiáját.

Continue Reading

Felmentő ítéletek

Múlt héten Csíkszereda két leköszönő elöljárója – Ráduly Róbert Kálmán polgármester és Szőke Domokos alpolgármester – korrupciós ügyében született jogerős felmentő ítélet, s a hét végén döntés született – még ha az nem is jogerős – Markó Attila volt kisebbségi államtitkár újabb ügyében: a bukaresti ítélőtábla alapfokon őt is felmentette a korrupció vádja alól.

Continue Reading