Rémeket látnak – és láttatnak

Ez a koronavírus teljesen megbolondította az embereket. Aki fél, aki retteg valamitől, az képtelen gondolkodni és megfontoltan cselekedni. Ezt használják ki a koronavírus-járvány haszonélvezői. Hogy kik azok? Elég sokan vannak: politikusok, üzletemberek, mások…

Continue Reading

Hiányérzet – Szielosszal

Az egyik este maszkosan, fázósan, ködben, zúzmarában összefutottam – habár ez túlzás, inkább az lenne a megfelelő szó, hogy összesétáltam – az egyik ismerősösömmel és amint szó-szót követett, persze egy kissé hangosabban és a megfelelő egészségügyi távolság betartásával, megkért, hogy mondjam el neki, mi az ami a legjobban hiányzott nekem ebben az ilyen meg amolyan tilalmakkal sújtott hónapban, novemberben.

Continue Reading

Erdélyi dalok

Markó Bélának az volt a szerencséje, hogy versekben fogalmazta meg Erdély-képét, látleletét arról, hogy milyenek vagyunk, mi az „erdőn túli ország” lakói, milyennek látjuk magunkat, illetve mások bennünket.

Continue Reading

A nyájszellem erősítése

Oda jutottunk, hogy a politikusok és a baloldali értelmiségiek nagyon vallásosak lettek. Naom Chomsky amerikai nyelvész, baloldali beállítottságú értelmiségi például Tízparancsolatot írt – így próbálja leleplezni az uralmon lévők politikai gyakorlatát.

Continue Reading

Megvan az oltás

Sűrű egymásutánban jelentették be a különböző gyártók, hogy megvan az új koronavírus elleni oltás, s a különböző hatóságok sem maradtak le annak bejelentésével, hogy készek fogadni az oltóanyagot és megszervezni a lakosság mielőbbi beoltását.

Continue Reading