Sikerült letörni a járvány harmadik hullámát Magyarországon

Jelentősen csökkent mind az új fertőzések, mind az elhalálozások száma Magyarországon. Az oltásoknak köszönhetően sikerült letörni a járvány harmadik hullámát, az 5 millió beoltott elérésével életbe lépett az újraindítás újabb, ötödik fokozata – emelte ki szerdán a koronavirus.gov.hu.

(tovább…) Continue Reading

Magyar filmet is díjaztak a brazíliai Cinefantasy nemzetközi filmfesztiválon

Krasznahorkai Balázs első mozifilmje, a Hasadék főszerepéért Molnár Leventének ítélték a legjobb színész díját a Cinefantasy nemzetközi filmfesztiválon Brazíliában. Az április végén 11. alkalommal megrendezett brazíliai Cinefantasy nemzetközi filmfesztivál díjátadóját, illetve a seregszemlét, a járványhelyzet miatt online tartották. A Hasadék erős nemzetközi rajttal indul: világpremierje az 51. Goai Nemzetközi Filmfesztivál elsőfilmes versenyében volt januárban, majd a  25 éves jubileumi Szófiai Nemzetközi Filmfesztivál versenyében is bemutatták márciusban.

(tovább…) Continue Reading

Új európai frakciót választott a Fidesz

A Fidesz európa tanácsi delegációja csatlakozott a konzervatív frakcióhoz – tájékoztatta az MTI-t Németh Zsolt. Az magyar országgyűlés külügyi bizottságának elnöke kiemelte: a  csatlakozás fontos lépést jelent az európai jobboldalon belüli együttműködés kialakításának irányába az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésén belül.

(tovább…) Continue Reading