Az edző szavunk különös eredete

„Ahogy nincs két egyforma ember, úgy nincs két egyforma edző sem. Az edzők különböző háttérrel, más tapasztalatokkal és motivációkkal rendelkező pedagógusok, akik egy dologban mégis hasonlítanak egymáshoz, hiszik, hogy sportolóik általuk válhatnak jobbá vagy legjobbá, illetve a mozgás az ő befolyásukkal válik életformává” – olvasható a Magyar Olimpiai Bizottság holnapján.

Continue Reading

A lehető leghelyesebbek legyenek a szövegek!

Az elmúlt években többször is szó esett a gyakori helyesírási hibákról, de arról kevesebbet beszéltem, hogy milyen módon lehet elkerülni ezeket. Mivel szinte mindennap írok valamilyen szöveget, el sem tudnám képzelni, hogy ne nézzem át még egyszer, amit el akarok küldeni vagy közzé szeretnék tenni. Mert szerintem ez az egyik legfontosabb lépés, amikor olyan szöveget írunk, amelyet másokkal is szeretnénk megosztani.

Continue Reading

Az olvasás is lehet „se hall, se lát-élmény”

Szeptember 8-án egy érdekes kérdéssel találkoztam az egyik magyarországi ismerősöm Facebook-oldalán. Így hangzik: „Te mit olvasol az olvasás világnapján?” Néhány másodpercre elgondolkodtam, ugyanis aznap elég keveset olvastam, sőt nem is szórakoztam közben. Egy angol nyelvű e-könyvet, azaz elektronikus könyvet vettem elő, amely a korrektúrával foglalkozó vállalkozások marketingjéről szól.

Continue Reading