Előzetes letartóztatásba kerülhet Victor Ponta egykori üzlettársa, Dan ?ova szenátor. A felsőház jogi bizottsága kedden este pozitív jelentést fogadott el a korrupcióellenes ügyészség vonatkozó kérése kapcsán, magyarán azt javasolja a plénumnak, hogy járuljon hozzá a szociáldemokrata honatya mentelmi jogának a felfüggesztéséhez.

Az ügyészség korábban kétszer kérte ugyanezt, de a szenátus nem járult hozzá Şova őrizetbe vételéhez. Most úgy tűnik, a szenátor párttársai, a szociáldemokraták is megszavazzák a mentelmi jog felfüggesztését. Liviu Dragnea pártelnök azt nyilatkozta, nagyon sajnálja, de a Szociáldemokrata Párt törvényhozói nem állhatják útját az igazságszolgáltatásnak.

Dan Şovát  befolyással való üzérkedéssel gyanúsítják, konkrétan pedig azzal, hogy  közbenjárt a govorai hőerőmű igazgatójánál egy jogi tanácsadói szerződés érdekében, cserében pedig megkapta az érintett ügyvédi irodától a havi apanázs felét, azaz ötezer eurót. A szenátor ellen októberben már vádat emeltek egy hasonló ügyben, amelyben az egyik vádlott Victor Ponta volt miniszterelnök.