RMDSZ meghívására május 8 és 10. között Erdélybe látogat Magyarország miniszterelnöke

Az A magyar kormányfő Kolozsvárra és Csíkszeredába is ellátogat. Orbán Viktor holnap Kolozsváron a szövetség vezetőivel, önkormányzati képviselőkkel, egyházi méltóságokkal és egyetemistákkal is találkozik, és Kelemen Hunor RMDSZ elnökkel közös sajtótájékoztatót tart.

(tovább…) Continue Reading

Iskolák zárva, járatok törölve

A havazás és hóviharok miatt az ország tíz megyéjében és Bukarestben  is szünetel ma az oktatás az iskolákban. A román állami vasúttársaság a havazás és jegesedés miatt 41 járatát függesztette fel többek közt Bukarest és Konstanca, Bukarest és Tulcea, Buzău és Konstanca, Craiova és Nagyszeben között. Az utasoknak azt javasolják, hogy indulás előtt a vasútállomásokon vagy a 021-9521-es telefonszámon kérjenek tájékoztatást a törölt járatokról vagy az esetleges késésekről. (tovább…)

Continue Reading

Folytatódik a tiltakozás, csak másképpen

A Rador hírügynökség szerint 3-4 ezer  tiltakozó gyűlt össze vasárnap este a fővárosban, sokan kék és sárga lapokkal érkeztek, amelyeket 21 óra körül a magasba emeltek, és mobiltelefonjaikkal megvilágítottak, kialakítva az Európai Unió zászlaját. A tüntetők a Sorin Grindeanu vezette kabinet lemondását követelték, tábláikon többek között ilyen feliratok voltak olvashatók: ?Mi itt leszünk nap mint nap?, ?Végső megoldás: a forradalom?, Le a PSD-vel!?. (tovább…)

Continue Reading

Népszerű romániai városok

Vetekedik az európai fővárosok népszerűségével Nagyszeben, Brassó, Segesvár és Kolozsvár, ami a rövid városlátogatásokat illeti: egy internetes szállásfoglalási portál felméréséből kiderült, a romániai lakosok körülbelül 35 százaléka választaná országa valamely városát city-break célpontként. (tovább…)

Continue Reading