A gyógyításhoz elsősorban bátorság kell, és ezenkívül még rengeteg dolog. A legfontosabb talán a másik emberre való ráhangolódás képessége, meglátni, hogy mi az ő lényege, kérdése, és mit üzen ehhez a betegsége – vallja mai adásunk vendége.

Dr. Papp Szidónia

Belgyógyász szakorvosként és antropozófus orvosként úgy véli, a gyógyító akarat az, amely oly sok betegség gyógymódjának megtalálására ösztönözte az embert. Ha ehhez egy gyógyítói alázat társul, akkor talán jó orvos lehetsz. De az út csak ekkor kezdődik! – hívja fel a figyelmet Dr. Papp Szidónia, akinek volt szerencséje tapasztalatot szerezni több németországi antropozófus klinikán, ahol a terápia sohasem pusztán a betegségre, hanem mindig az egyénre szabott, és gyógyító partnerként kíséri a gyógyulni vágyót az egészség felé vezető úton.

A jelenleg Nagyszebenben élő – de időnként Székelyföldön is praktizáló – szakember hiszi, hogy a test nem gyógyítható a lélek nélkül, és a lélek gyógyításakor sem elhanyagolható a fizikai test, illetve az adott emberről alkotott individuális kép ismerete nélkül, a gyógyítás csak egy illúzió.

Hallgassa meg a műsort!

Munka egy antropozófus kórházban – doktorszidi.com