Akut medvebaj

Napirenden kell tartani a medvék ügyét, mivel egy olyan problémáról van szó, mely az ország lakosságának csak húsz százalékát érinti, de nem lehet tovább tolerálni, és a megoldáshoz kormányzati döntésre van szükség – jelentette ki tegnap Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke Antal Árpáddal, Sepsiszentgyörgy polgármesterével közös sajtótájékoztatóján.

(tovább…) Continue Reading

Reformáció 500

Világszerte ma, október 31-én ünnepelik a reformáció napját, ugyanis 500 évvel ezelőtt ezen a napon függesztette ki Luther Márton a wittenbergi vártemplom ajtajára a híres ?95 tételnek? nevezett dokumentumát.

Az idei esztendő Bukarestben is a reformáció 500 éves évfordulója jegyében zajlik. Nemcsak az egyházi életben, hanem a tudományos élet, a képzőművészet és a közélet terén is számos rendezvény kapcsolódik az évfordulóhoz. (tovább…)

Continue Reading

Őrtüzek Székelyföldön

A Székely Nemzeti Tanács múlt hónap végén Székelyföld Autonómiájának Napjává nyilvánította október utolsó vasárnapját, és azzal a felhívással fordult a világ keresztény, magyar gyülekezeteihez, hogy az idei autonómianapon templomaikban imádkozzanak a székely szabadságért, Székelyföld autonómiájáért. (tovább…)

Continue Reading