Továbbra is nő Európában a koronavírus-fertőzöttek száma

A legrosszabb adatokat közölte az Egyesült Királyság a koronavírus-járvány kezdete óta. A napi új fertőzöttek száma meghaladta a 41 000-et. Az ápolónők és az orvosok erejükön felül dolgoznak, a baleseti és sürgősségi osztályok nagy nyomás alatt állnak. Wales-ben és Skóciában fennáll az egészségügyi rendszer túlterhelődésének veszélye. Spanyolországból is növekvő számokat jelentenek, a koronavírus okozta halálesetek száma meghaladta az 50 000-et. Az európai oltási program elindításával egyidőben Madrid létrehozza az oltást elutasítók nyilvántartását.

(tovább…) Continue Reading

Olaszországban negyedik napja csökken az új fertőzések száma

Európában továbbra is Spanyolországban a legmagasabb – több mint 180 ezerre tehető – a Covid 19 megbetegedések száma, viszont a legtöbb elhalálozást – közel 122 ezret – Olaszországban regisztrálták. Jó hír Itáliából, hogy immár negyedik napja csökken az új fertőzések száma, akárcsak az intenzív terápiára szoruló pácienseké.

Continue Reading

Szünetel a légi közlekedést Románia és Olaszország között

A bukaresti operatív törzs leállította a légi közlekedést Románia és Olaszország – a koronavírus-járvány által leginkább sújtott európai ország – között, ahol mintegy egymillió kétszázezer román állampolgár él. A hétfő déltől hatályba lépett, egyelőre március 23-ig érvényes intézkedést vasárnap késő este jelentette be Marcel Vela ügyvivő belügyminiszter.

(tovább…) Continue Reading