NATO-csúcs Brüsszelben

A NATO mai egynapos csúcstalálkozója új fejezetet nyit a transzatlanti együttműködés megerősítésében az Oroszország és Kína jelentette biztonsági kihívások közepette – jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Brüsszelben.

(tovább…) Continue Reading

Elítélik Észak-Koreát

A román külügy tegnap közleményben tudatta: a regionális, valamint a világbéke és biztonság elleni fenyegetésnek tekinti Észak-Korea legutóbbi atomkísérletét. A külügyminisztérium ugyanakkor aggodalmának adott hangot Észak-Korea provokatív akciói miatt, amelyek szerinte súlyosan sértik az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatait, és az utóbbi években példátlan szintre emelik a feszültséget a Koreai-félszigeten. Észak-Korea arról számolt be, hogy tegnap sikeresen tesztelt  egy hidrogénbombát, amelyellel képes felszerelni új interkontinentális ballisztikus rakétáit. (tovább…)

Continue Reading

Hét százalék alá lassult a kínai gazdaság

Az utóbbi negyed század leglassúbb növekedését jegyezte tavaly Kína. A világ második legnagyobb gazdasága mindössze 6,9 százalékkal gyarapodott 2015-ben. A CNNMoney által idézett elemzők ugyanakkor úgy vélik, a pekingi kormány gyaníthatóan feljavította az adatokat, és a valós növekedés ennél is kisebb, 4,5 százalék körüli lehet. (tovább…)

Continue Reading