Ferenc pápa: A keresztények feladata a remény hirdetése a halál sötétségében

A Krisztus halálakor is a reményt választó nőket és férfiakat nevezte példaképnek Ferenc pápa a betegség és halál uralta mai világ számára a szombat esti vigília szertartásán, amelyet a koronavírus-járvány miatt az üres római Szent Péter-bazilikában mutatott be.
Az egyházfő kijelentette, a keresztényekre vár a feladat, hogy vigaszt nyújtsanak, magukra vegyék mások terheit, és az élet örömhírét hirdessék a halál idején.

Continue Reading

Bővíti járatait a CFR a pápalátogatásra

Ferenc pápa csíksomlyói látogatásának idején a CFR állami vasúttársaság bővíti a járatait, hogy biztonságosabbá tegye a zarándokok közlekedését. A Román Állami Vasúttársaság a Hargita Megyei Tanács kérésének eleget téve május 31-én és június 1-én kibővíti a Csíkszereda-Sepsiszentgyörgy, Csíkszereda-Gyimes és Csíkszereda-Gyergyószentmiklós útvonalon közlekedő vonatok számát.

(tovább…) Continue Reading

Ferenc pápa a gyermekek védelmében

A társadalom peremén élő és a háborúk áldozataivá váló gyermekek védelmében emelte fel szavát Ferenc pápa tegnap a római Szent Péter téren tartott általános audiencián. Ferenc pápa úgy fogalmazott, minden kirekesztett és magára hagyott gyermek, aki az utcán vagy alamizsnából él, iskola és gondozás nélkül, segítségért kiált, és ?azt a társadalmi rendszert vádolja, amelyet mi, felnőttek építettünk ki?. (tovább…)

Continue Reading