Oltásigazolvány Európában

Még a nyár előtt bevezethetik az Európai Unióban a SARS-CoV-2 elleni védőoltás beadását tanúsító igazolványt, amellyel szabadabban lehet majd utazni – mondta Angela Merkel német kancellár. Csütörtök este Berlinben a tagállami kormány-, illetve államfőket összefogó Európai Tanács videokonferenciája után a kancellár arról beszélt, hogy egyelőre a vírus új, erősen fertőzőképes mutációinak terjedése áll a tagállamok figyelmének középpontjában.

(tovább…) Continue Reading

Merkel győzött Észak-Rajna-Vesztfáliában is

Történelmi vereséget szenvedett a Martin Schulz vezette Német Szociáldemokrata Párt a tegnap rendezett helyi törvényhozási választáson a legnépesebb német tartományban, Észak-Rajna-Vesztfáliában. A szociáldemokraták az utóbbi 50 évből 45-öt kormányon töltöttek el Észak-Rajna-Vesztfáliában, a következő ciklusban viszont a választás késő esti részeredményei alapján valószínűleg ellenzékben lesznek. (tovább…)

Continue Reading

Schengenre még várni kell

A román miniszterelnök berlini látogatása alatt, tegnap közös sajtótájékoztatót tartott Angela Merkel német kancellárral, ahol mindketten hangsúlyozták, hogy tovább erősítenék a német-román külkapcsolatokat mind a kereskedelem, mind a migrációs és határvédelmi kérdésekben. (tovább…)

Continue Reading