Folytatja a tüntetést az egészségügyi dolgozókat tömörítő Szolidaritás szakszervezet – a Publisind is utcára vonult

Az Egészségügyi Szolidaritás szakszervezeti szövetség tagjai ezen a héten is folytatják tiltakozó és figyelemkeltő akcióikat. Ma délelőtt, illetve holnap a parlament előtt tüntetnek, ahol a 2021-es állami költségvetés törvénytervezetét vitatja meg a parlament plénuma.

(tovább…) Continue Reading

Elkezdte hétfőn a képviselőház és a szenátus az idei év első rendes ülésszakát

A tavaly december 6-án tartott választásokon megválasztott parlament két házának házbizottságai 13 órától üléseznek, a plénumok ülése 15 órától kezdődött. A tavaszi ülésszak prioritása az idei állami költségvetés és a társadalombiztosítási költségvetés tervezetének elfogadása.

(tovább…) Continue Reading

Szoros a költségvetés – alkotmánybírósággal fenyegetőzik a miniszterelnök

Semmilyen plusz kiadást nem bír el a költségvetés jelen pillanatban- jelentette ki hétfőn Ludovic Orban miniszterelnök, aki felszólította a parlamenti pártok képviselőit, hogy utasítsák el a plénumban azokat a módosító javaslatokat, amelyeket a költségvetési bizottság szavazott meg a költségvetés-kiigazítás kapcsán. Úgy fogalmazott: a Szociáldemokrata Párt (PSD) képviselőinek javaslatai ‘rendkívül nagy veszélybe’ sodorják Romániát.

(tovább…) Continue Reading

Eltűnt vagy nem is volt

Parlamenti vizsgálóbizottságot állítana fel  Liviu Dragnea, a  Szociáldemokrata párt elnöke azért, hogy kiderüljön hova tűnt az a 10 milliárd lejt, amely ? állítása szerint ? a Ciolo?-kabinet kormányzása alatt  illant el a büdzséből. Dragnea ezt a bejelentést a Romania Tv egy tegnap esti műsorában tette, ahol azt mondta Klaus Johannis államfő nem számoltatta el Dacian Ciolo? miniszterelnököt és Anca Dragu pénzügyminisztert, de ő majd megteszi. (tovább…)

Continue Reading