Az illegális bevándorlás leállítását a Willkommenskultur éveiben szóba sem lehetett hozni. Magyarországon különösen nem. Ha valaki mégis merészkedett rá, rögtön rákattant az ítélet: Idegenellenesség, sőt időnként akár rassszizmus…

Most meghökkenten olvasom a kitűnő kommentátor, Eric Gujer cikkét a Neue Zürcher Zeitungban. „Egyetlen idedológia sem hatalmasabb (értelemszerűen rémisztőbb – B.B.) mint a politikai iszlám – és egyetlen egy sem gyilkosabb. – írja – Az iszlamizmus  a legszélsőségesebb erőszakkal rokon. A Hamasz csupán kiteljesíti azt, amit az Iszlám Állam és az Alkaida előrevetített. A migráció (természetesen az illegális – B.B.) csupán szétteríti Európában a vallás és a politika eme iszonyatát.”

A szadizmus Gujer szerint átgondolt rendszer. Következésként a nyugati hadseregeknek ebben a vonatkozásban egyetlen céljuk lehet: a politikai  iszlám felszámolása.

Rettenetes ítélet. Az ókor és a középkor háborúi ugyanis még korántsem a másik fél maradéktalan kiirtására, hanem puszta legyőzésére irányultak. A csatát gyakorta a hadvezérek párbaja döntötte el. Amelyik sereg vezére életben maradt az volt a győztes. A vesztes visszavonult.

A török ellenes háborúkban már a seregek ütköztek meg, s a vesztes megfutott.

A Napóleoni háborúkkal kezdődött el a modernitás végső győzelemig tartó gyilkosságsorozata. Napóleon testőrsége az utolsó emberig védte a vezért, akit pusztán a legközelebbi bajtársai menekíthettek ki a halálból. Az első és a második világháború is a végső kimerülésig, a második éppenséggel Hitler öngyilkosságáig tartott.

Csakhogy tudjuk: a modernitás alapelve a haladás. A ma zajló két nagy háborúnak az ukrajnainak és a palesztinnek valóban az utolsó emberig kell kitartania. Legalábbis szándék szerint. Az utolsó Hamasz-harcosig, illetve az utolsó ukrán (optimistább? verzióban), az utolsó oroszig. Ámbár utóbbi esetben  a haladás már tökéletessé teljesedhet. Győztes már nem lesz, pusztán atom hamu.

Igaz, addig még sok-sok millió vitéznek kell még fűbe harapnia…

Tehát van még idő…

Ami jóval aktuálisabb, az e pillanatban az illegális bevándorlás. Ez ma már Nyugat-Európa minden államát közvetlenül érinti. Igaz, ebbe a párbajba nem a közkatonák, még csak nem is feletteseik fognak belebukni, hanem az igazán értékesek: az államfők maguk. Ők sem a csatatéren, hanem a választási küzdelmekben.

Statisztikák zöme jelzi, hogy az illegális bevándorlásba (mely nemzetközi- és emberjogilag megfékezhetetlen) gyakorlatilag minden európai kormányfő belebukik majd. Ezúttal nem az embergyűlölet, hanem éppenséggel az emberszeretet okán.

               A német Welt című lap szakértője A migráció kisiklatja a vezetőket Bidentől Macronig: ki lesz a következő? című cikkében sorra veszi az esélyeket. Nyugaton még mindig demokrácia van. És emberiesség. Csakhogy a választóknak immár  elegük van a migránsokból, akik Gujert idézve szétterítik Európában a „gyilkos muszlimizmust”.

Így aztán a migrációval kapcsolatos aggodalmak fenyegetést jelentenek a kormányzó pártokra az Egyesült Államoktól az – egyelőre csupán álmokban élő – Egyesült Európáig.

               A szerző módszeresen fel is sorolja a várható áldozatokat.

Hollandiában már bekövetkezett a katasztrófa, Szlovákiában is. De a felmérések szerint ugyanez vár az anlgiai Sunakra, a francia Macronra, a német Scholzra, az osztrák Nehamerre (bár ő még megúszhatja), a nemrégen még  emigrációellenesség jelszavával kampányolt, de azóta okosan(?) a tájba simuló Melonira, akinek, ha minden jól megy immár a „radikális” Salvinivel kell megküzdenie, az írországi Varadkanra, a kanadai Justin Trudeaura (a világ első „posztnacionális” államának fejére),  a spanyol Sanchezre, az görög Mitszotakiszra, a ciprusi Christidouliszre.  S a sort Freistetter sem fejezi be.

Még Japánban is omladozik a rendszer, bár némileg más okokból.

Magyarországot Freistetter nem véletlenül ,,felejti” ki. Orbán bukása – sokak kifejezett csalódottságára – ugyanis nem kifejezetten látszik esedékesnek.

Tudtommal a tudomány mai állása szerint már az embert is klónozni lehet.

Ha még nem késő, tényleg nem a politikai muszlimizmust, hanem ismét Gujert idézve őt (Orbán Viktort) kellene sebtében Európa-szerte szétteríteni…