Ansambluri de folclor şi liderii comunităţilor din Ungaria, Serbia şi Transilvania, care şi-au primit numele după Regele Sfântul Ştefan, întemeietorul Ungariei, se vor întâlni la sfârşit de săptămână în comuna clujeană Sâncraiu. Localitatea va găzdui cea de a 22-a întâlnire a Uniunii Sfântului Rege, primind delegaţiile a 21 de localităţi din Bazinul Carpatic. Reprezentanţii localităţilor participante vor planta pe malul pârâului Călata un şir memorial de copaci. INSERT: Primarul comunei Sâncraiu, PÓKA András György.

O expoziţie cu cărţi poştale din Primul Război Mondial, s-a deschis la Miercurea Ciuc. Expoziţia intitulată „Prin puţine cuvinte” este dedicată Centenarului Marii Uniri, și va rămâne deschisă până în data de 9 septembrie. Cărţi poştale expuse sunt redactate în română, maghiară sau germană.

Urmărim Turul ciclist al Ţinutului Secuiesc, care se termină mâine, 11 august. Astăzi este programată etapa a treia, între Odorheiu Secuiesc şi Miercurea Ciuc (190,8 km).

Mâine, 11 august începe a treia ediție a Festivalului KaravanAct Oradea, care aduce producții din Slovenia, Italia, Ungaria și România. Călătoria începe în Oradea, continuă în Satu Mare și se încheie pe 23 august la Zilele Culturale Maghiare din Cluj. Programul extra a festivalului va fi concertul experimental, de mâine, al trupei ungare Générique cu ISZLAI József și ALBERT-NAGY Örs. (11 august, ora 20:00)

Bejegyzés navigáció