REPORTAJ realizat la întâlnirea anuală a membrilor ordinului franciscan din Transilvania la Șumuleu Ciuc.

INTERVIU cu RÉSZEGH Botond, conducătorul Galeriei de Arte Plastice ”Új Kriterion” din Miercurea Ciuc despre expoziția intitulată ”În carantină”, care va fi vernisată duminică, 27 august 2021.

Despre evenimentul de dezvelire a plăcii comemorative SZŐCS Géza (1953-2020), personalitate marcantă a scrisului maghiar din România, autor a numeroase articole, volume de poezii și traduceri, și deținător al mai multor premii culturale. Eseu realizat pentru rubrica „Nota zilei” de SARÁNY István, jurnalist și analist pe teme de actualitate în limba maghiară.

ANIVERSARE: Ziua de naștere a actorului Andrei Csiky (Csiky András), născut în data de 25 august 1930. Este unul dintre cei mai marcanți actori ai teatrelor de limbă maghiară din Transilvania. Începând din 1990 a pregătit actorii de limbă maghiară din Cluj în calitate de profesor la Catedra de Teatru a Universității Babeș–Bolyai. A jucat în importante filme românești și maghiare, precum Pădurea spânzuraților regizat de Liviu Ciulei. S-a retras din activitate în anul 2008.

Bejegyzés navigáció