• Negocierile dintre UDMR şi Alianţa Maghiară din Transilvania (AMT), privind cooperarea electorală şi cea pe termen lung a celor două formaţiuni politice, au fost încheiate fără a se ajunge la un acord, a anunţat, joi, după cea de-a treia rundă de negocieri. TORÓ T. Tibor, unul dintre lideri delegaţiei de negociere a AMT a anunţat că propunerile Alianței privind principiul de cooperare vor fi prezentate, astăzi, Consiliului Permanent al Uniunii.
• La audierea de ieri al iniţiativei Cetăţeneşti Europene Minority Safepack, din Parlamentul European, au existat foarte mulţi susţinători ai iniţiativei, dar şi opozanţi, precum cei din România, care au rămas în minoritate – ne-a declarat europarlamentarul UDMR VINCZE Lóránt, preşedinte al Uniunii Federale a Naţionalităţilor Europene. Inițiativa priveşte peste 50 de milioane de cetăţeni aparţinând unor minorităţi autohtone din Europa ale căror drepturi trebuie abordate la nivelul UE. De asemenea, Uniunea poate sprijini aceste comunităţi prin politici de specialitate şi finanţare.

•Băile din Ungaria se află în criză – absenţa oaspeţilor din cauza epidemiei de coronavirus a cauzat în acest an, până acum, o pierdere de venituri de cel puţin 50%.
• Din cauza epidemiei de coronavirus, evenimentele pe care Guvernul Ungariei le organizează pentru marcarea datei de 23 octombrie, ziua aniversării Revoluţiei de la 1956, vor fi limitate la arborarea ceremonioasă a drapelului maghiar şi la înmânarea Ordinului de Onoare al Ungariei, a transmis secretarul de stat responsabil pentru comunicarea şi cu relaţiile internaţionale.
• In Ungaria şi în Bazinul Carpatic au fost renovate aproximativ trei mii de biserici, totodată au fost construite şi 130 de lăcaşuri de cult noi, a declarat recent secretarul de stat ungar în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, responsabil pentru relaţia cu cultele, minorităţile şi societatea civilă.

Bejegyzés navigáció