• Departamentul pentru Relații Interetnice a alcătuit un chestionar, privind accesul minorităților naționale la educație, în contextul pandemiei de COVID – 19. Din răspunsurilor organizațiilor minorităților nationale reiese că, în general, elevii care studiază în limba maternă nu au fost mai afectați decât ceilalți elevi. Totuși elevii de etnie romă, cu precădere cei din mediul rural, dar și unii elevi aparținând rușilor lipoveni au fost cei care au întâmpinat cele mai mari dificultăți în a participa la educația online în perioada pandemiei, datorită, în special, condițiilor socio-economice, deoarece nu au acces la mijloacele de comunicare, conectare la internet.
  • Tribunalul Bucureşti a admis cererea de înregistrare a Partidului pentru Odorheiu Secuiesc, fondat de primarul oraşului, Gálfi Árpád. Anul trecut, Gálfi a fost exclus din Partidul Civic Maghiar (PCM), moment în care a decis ca la următoarele alegeri
    locale să candideze ca independent pentru funcţia de primar al
    oraşului.
  • Aproximativ o mie de sisteme ce conţin kituri complete de garduri electrice care pot fi instalate în jurul gospodăriilor, stânelor, culturilor agricole sau livezilor, cu scopul protecţiei în faţa atacurilor din partea carnivorelor mari, vor ajunge în acest an către populaţie – a anunţat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe. Noul program este adresat si populaţiei din judeţele: Covasna, Harghita.
  • Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, care reuneşte asociaţii ale comunităţilor româneşti din cele trei judeţe, susţine că amplasarea statuii lui Bethlen Gábor în centrul oraşului Târgu Mureş este ilegală şi solicită autorităţilor statului să ia măsuri în acest sens.
  • Clubul Auto Crono organizează sâmbătă, 25 iunie, Trofeul Metalubs Șugaș Băi, a 3-a etapă din cadrul  Campionatului Național de Viteza in Coasta (CNVC)2  care se va desfășura  pe drumul ce leagă Sfântu Gheorghe de stațiunea Șugaș Băi.
  • Proprietarul principalului site independent de ştiri ungar index.hu a anunţat miercuri că l-a concediat pe redactorul-şef Szabolcs Dull, la o lună după ce acesta a avertizat că independenţa site-ului pe care îl conduce faţă de guvern este în pericol, relatează Reuters.
  • Ungaria şi Slovenia plănuieşte creşterea numărului punctelor de trecere a frontierei dintre cele 2 tari, respectiv realizarea interconectării reţelelor de energie electrică şi a conductelor de gaze ale celor două ţări – a declarat Péter Szijjártó, ministrul ungar al afacerilor externe şi comerţului exterior, ieri după ce a primit vizita ministrului infrastructurii din Slovenia, Jernej Vrtovec.

Bejegyzés navigáció