Ma folytatjuk emlékezésünket a július 11-én elhunyt Dr. Eőry Ajándok orvos-természetgyógyászra, a hagyományos kínai orvoslás magyarországi meghonosítójára.

Dr. Eőry Ajándok

A Kínában is elismert akupunktúrás orvos-természetgyógyász 1946-ban született. Tevékenységét 2007-ben Batthány-Strattmann László-díjjal, majd 2013-ban a Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozatának kitüntetésével ismerték el. 2016 óta az Egészségügyi Szakmai Kollégium Komplementer Medicina Tagozatának vezetője volt.

Orvosi hitvallása közé tartozik: „Soha se várj viszonzást, inkább adj valamit a betegnek, ami számára fontos lehet és a gyógyulását szolgálja.”

Múlt heti adásunkban felidéztük 2014-ben készült interjúnkat Eőry Ajándokkal, aki akkor az Erdélyi Meridián Központot csíksomlyói avatóünnepségén vett részt. A mai alkalommal ennek a beszélgetésnek a folytatását sugározzuk.

Dr. Eőry Ajándokot a szegények orvosának is nevezték. Az utca emberei olykor Ajándokinak szólították vagy a fokhagymás dokikent emlegették. Több mint tíz éve ugyanis minden héten mozgórendelőjével hivatásszerűen hajléktalan embereket kezelt az utcán. A mai részben erről a tapasztalatáról és ebbéli indíttatásáról mesél, vagyis arról, hogy mi ösztönözte a hajléktalanok gyógyítására?

Hallgassa meg a műsort!