• Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a votat, ieri, propunerea legislativă iniţiată de UDMR, care prevede descentralizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF)’, a declarat, după votul din plen, liderul grupului UDMR din Senat, Cseke Attila.
  • În perioada 15 – 19 noiembrie, Institutul Cultural Român Budapesta organizează, împreună cu Cinematograful de Artă „Uránia”, cea de-a XIII-a ediție a unuia dintre cele mai importante programe culturale ale sale, „Săptămâna Filmului Românesc la Budapesta”. Pe parcursul a cinci zile, publicul va avea ocazia să vizioneze, în premieră în Ungaria, opt dintre cele mai recente și premiate producții ale cinematografiei românești. Filmul de deschidere al evenimentului, „Un pas în urma serafimilor” care îl are ca protagonist pe actorul Vlad Ivanov.
  • Peste 60 de copii din județul Covasna participă în această perioadă la activitățile derulate în cadrul campaniei – eveniment „Ziua ștafetei”, având astfel ocazia să preia, pentru o zi, meseria mult visată. Cea de-a VII-a ediție a evenimentului la nivel național,  din acest an a reunit peste 4700 de copii si aceasta campanie marcheaza Ziua Internațională a Drepturilor Copiilor. Cele mai râvnite meserii ale copiilor înscriși sunt: polițist, medic, cadru didactic, programator IT.
  • Maine la Arad, Teatrul Naţional din Pécs prezintă, în cadrul celei de-a 24-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru Clasic Arad (15 – 25 nov.), spectacolul „12 oameni furioși” de Reginald Rose, în regia lui Méhes László.
  • În județul Covasna, „Ziua mondială a săracilor”va fi marcată de către Serviciul de Ajutor Maltez din municipiul Sf. Gheorghe, pe data de 18 noiembrie. Campania va dura 24 de ore și va avea ca scop identificarea persoanelor nevoiașe și ajutarea lor. La fiecare filială din țară vor fi activități semnificative pentru această zi dedicată oamenilor care au nevoie de ajutor.

Bejegyzés navigáció