Grúziában tüntetnek a legutóbbi parlamenti választás eredményei ellen

Vízágyúval és könnygázzal oszlatták a rendőrök az új választást követelő tömeget vasárnap este Grúzia fővárosában, Tbilisziben- tudósít az euronews.com hírportál. A tüntetők azért vonultak a kaukázusi ország választási bizottságának épülete elé, mert szerintük csalás történt az október 31-én megrendezett szavazáson.

(tovább…) Continue Reading

Letartóztatások Franciaországban

A párizsi tüntetők tíz százaléka került őrizetbe – tudósít a Magyar Távirati Iroda. A francia kormány szociális és adópolitikája ellen tüntető sárga mellényesek megmozdulásait kísérő zavargások miatt 1929 személyt állítottak elő és 1709-en kerültek őrizetbe, közülük több mint ezren Párizsban, ami kivételesen magas szám – derül ki a belügyminisztérium által tegnap közzétett végleges adatokból. (tovább…)

Continue Reading

Folytatódik a tiltakozás, csak másképpen

A Rador hírügynökség szerint 3-4 ezer  tiltakozó gyűlt össze vasárnap este a fővárosban, sokan kék és sárga lapokkal érkeztek, amelyeket 21 óra körül a magasba emeltek, és mobiltelefonjaikkal megvilágítottak, kialakítva az Európai Unió zászlaját. A tüntetők a Sorin Grindeanu vezette kabinet lemondását követelték, tábláikon többek között ilyen feliratok voltak olvashatók: ?Mi itt leszünk nap mint nap?, ?Végső megoldás: a forradalom?, Le a PSD-vel!?. (tovább…)

Continue Reading