Országszerte nagyméretű tiltakozások voltak tegnap  este is, annak ellenére, hogy a kifogásolt sürgősségi rendelet hatálytalanították.

Az ország nagyvárosaiban összesereglett tüntetők a kormány lemondását követelték, Sorin Grindeanu miniszterelnök azonban közölte: nem mond le.A Digi24 hírtelevízió és más hírcsatornák szerint összesen mintegy 500-600 ezren vonultak utcára tegnap. Bukarestben a hírtévék, hírügynökségek szerint 250-300 ezren tiltakoztak. Kolozsváron 50 ezren, Temesváron és Nagyszebenben 40-40 ezren, Iasi-ban 30 ezren vonultak utcára. A tüntetők azt mondják, nem bíznak már a kormányban, miután korábbi ígéretei és a tiltakozási hullám ellenére kedden váratlanul enyhített a büntető törvénykönyv korrupcióellenes szigorán.

A külföldön dolgozó román vendégmunkások Európa számos városában rendeztek szolidaritási tüntetést.A dpa német hírügynökség megállapítása szerint ez volt a legnagyobb tömegtiltakozás a Nicolae Ceausescu kommunista vezető hatalmát megdöntő 1989-es felkelés óta. Számos fiatal érkezett vidékről is Bukarestbe, hogy részt vegyen a mintegy 250 ezresre duzzadt fővárosi tüntetésen. Bukaresten kívül még legalább 20 vidéki városban voltak kormányellenes megmozdulások, többnyire tízezres vagy több ezres részvétellel.