Teodor Meleșcanu hárítani próbál

A nagyvárosok szavazókörzetei és a román külképviseletek előtt kígyózó sorokra hivatkozva Klaus Johannis államfő és az ellenzék is a voksolás meghosszabbítását követelte tegnap, de a központi választási bizottság minden erre vonatkozó kérést elutasított. 

Külföldön tegnap estig csaknem 350 ezer román állampolgár voksolt az EP-választáson. Hasonló sorok csak az öt évvel ezelőtti elnökválasztáson alakultak ki a román külképviseleteknél, amikor az első fordulóban 160 ezren voksoltak, a második fordulóban pedig csaknem háromszor annyian szavaztak. Miközben az ellenzék a külügyminiszter mielőbbi lemondását kéri Teodor Meleşcanu  azt nyilatkozta, nincs mit felrónia magának a külföldi szavazókörzeteknél keletkezett sorok miatt, a nagy arányú részvétel minden előzetes becslésnek ellentmondott.

(tovább…) Continue Reading

Lemondott a belügyminiszter

Lemondott tisztségről Carmen Dan. A tárcavezető a Szociáldemokrata Párt országos végrehajtó bizottságának a kormányátalakításról döntő ülése előtt jelentette be, hogy lemondott tisztségéről. „Emelt fővel távozom. (…) Nincs, amit felrónom magamnak” – mondta az újságíróknak Carmen Dan.

(tovább…) Continue Reading

Tel-Aviv, vagy Jeruzsálem?

Két héten belül lezárják az izraeli román nagykövetség Tel-Avivból Jeruzsálembe költöztetésének lehetőségéről kezdeményezett felmérést ?- jelentette be Teodor Meleşcanu.A külügyminiszter…

Continue Reading