Piros jelzésű hőségriasztást adott ki szerdán hét megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat

A meteorológusok szerint a riasztás csütörtökön és pénteken érvényes Krassó-Szörény, Temes, Arad, Bihar, Szatmár, Szilágy és Máramaros megyére. A nappali csúcshőmérsékletek 39 és 41 Celsius-fok között alakulnak az említett térségek nagy részében, északnyugaton pedig 35 és 38 fok között. Az éjszakai hőmérséklet nem csökken 20-24 Celsius-fok alá.

(tovább…) Continue Reading

Havazás bénítja meg Nyugat-Európát

Egyszerre hozott ködöt, esőt és havazást a Darcy névre keresztelt vihar az Egyesült Királyság keleti partvidékére. A sarkvidéki hideg egyenesen Oroszországból érkezett és volt ahol -10 fokig hűtötte a levegőt. A vastag hótakaró szinte járhatatlanná tette a főutakat Angliában, és hétfőre virradóan több oltóközpontot is be kellett zárni az ítéletidő miatt.

(tovább…) Continue Reading

Késnek a repülők a jégtelenítés miatt

Félórát késnek a repülőgépek a bukaresti repülőtereken felszálláskor, jégtelenítés miatt.  Megszokott téli tevékenységről van szó, a repülőgépek szárnyain, vezérsíkjain összegyűlt havat, jeget felszállás előtt el kell távolítani, ez harminc perces késéshez vezethet – közölték a szakemberek. A repterek ma téli körülmények között működtek – tájékoztatott a Bukaresti Repülőterek Országos Társasága. A meteorológusok szerint Bukarestben ma délután 4 óráig várható havazás, havas eső, jégképződés. (tovább…)

Continue Reading