Szatmári Tavasz

Ma kezdődik a Szatmári Tavasz nevű rendezvénysorozat Szatmárnémeti felújított történelmi városközpontjában. A rendezvénysorozat május végéig tart, és a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal illetve a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ közös terve…

Continue Reading

Örökségünk Őrei – országos döntő Kolozsváron

Az Örökségünk Őrei – Fogadj örökbe egy műemléket mozgalom idén új szintre lépett: hivatalosan elismert országos versennyé vált. A három regionális döntőt követően vasárnap 11 órától az első országos döntőnek ad otthont a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium, ahol 8 csapat mutatja be védence köré épített történetét és eddigi tevékenységét.

(tovább…) Continue Reading

Sikerek és kudarcok – a helyhatósági választások részleges eredményeiről

Marosvásárhelyen nem sikerült megtörni a jeget, azaz Soós Zoltán alulmaradt Dorin Florea jelenlegi polgármesterrel szemben, aki az eddigi eredmények értelmében újabb négy éves mandátumot szerez. Soós Zoltán elismerte vereségét, de ugyanakkor azt is nyilatkozta, alapos okuk van azt gondolni, hogy választási csalás történt, ezért a megfelelő bizonyítékok begyűjtése után lehetséges, hogy bűnvádi feljelentést tesznek.

(tovább…)

Continue Reading