Marosvásárhelyen nem sikerült megtörni a jeget, azaz Soós Zoltán alulmaradt Dorin Florea jelenlegi polgármesterrel szemben, aki az eddigi eredmények értelmében újabb négy éves mandátumot szerez. Soós Zoltán elismerte vereségét, de ugyanakkor azt is nyilatkozta, alapos okuk van azt gondolni, hogy választási csalás történt, ezért a megfelelő bizonyítékok begyűjtése után lehetséges, hogy bűnvádi feljelentést tesznek.

Szatmárnémetinek újra magyar polgármestere lesz Kereskényi Gábor személyében, aki helyi választási iroda végleges adatai szerint a szavazatok 42 százalékát szerezte meg. Kolozsváron mondhatni csodálatos eredményeket ért el az RMDSZ. Az adatok 99 százalékos feldolgozottságánál immár biztos: Horváth Anna közel 13 százalékkal a második befutó Emil Boc után, aki szintén nyert egy újabb, azaz negyedik mandátumot. A tanácsosi listán ugyancsak a második helyen van az RMDSZ Kolozs megyében, a helyi tanácsban 16, 64, a megyei tanácsban 16, 26 százaléknyi szavazatot kaptak a szövetség jelöltjei. Az RMDSZ számításai szerint ez azt jelenti, hogy a visszaosztásokat is számolva 5 tanácsosi mandátumot szereztek. Eddig 4 tanácsosa volt a szövetségnek.

Székelyudvarhelyen a Magyar Polgári Párt és az Erdélyi Magyar Néppárt közös jelöltje, Gálfi Árpád nyerte el a polgármesteri széket. Csíkszeredában az országos átlagnál alacsonyabb, alig 33 százalékos volt a részvétel.Bár nem kampányolt, és a Csíki RMDSZ székházban éjfélkor rendezett sajtótájékoztatón sem kívánt nyilatkozni, Csíkszeredában fölényes győzelmet aratott Ráduly Róbert Kálmán, az RMDSZ jelöltje. Ráduly 72 százalékos eredményt ért el. A Csíki medencében Bánkfalván és Balánbányán volt a legalacsonyabb a részvétel, a legmagasabb, 60 százalék feletti pedig Tusnád községben, Csíkszentsimonban, Kozmáson és Madarason. A Csíkszéki településeken Balánbánya kivételével minden községnek magyar polgármestere van, közöttük olyanok, akik az RMDSZ, a Magyar Polgári Párt színeiben, vagy éppen függetlenként indultak. Gyergyószentmiklóson Nagy Zoltán nyerte a választást, az MPP színeiben induló megbízott városvezetőt az RMDSZ is támogatta.

Sepsiszentgyörgyön Antal Árpádnak szavaztak bizalmat a választópolgárok, az utóbbi harmadik mandátumát kezdi. ellenjelöltjei közül az EMNP-s Bálint József 8,5 százalékot, a liberális párti Mădălin Guruianu 8,6 százalékot, a szociáldemokrata  Rodica Pârvan 7 százalékot kapott. Kézdivásárhelyen is újabb mandátumot nyert Bokor Tibor, az RMDSZ polgármester-jelöltje, EMNP-s ellenjelöltje, Johann Taierling 30,21%-ot kapott. Az RMDSZ a Kovászna megyei tanácsban is növelte képviselői számát, a párhuzamos szavazatszámlálás alapján az RMDSZ megyei tanácsosi listájára a polgárok 67 százaléka szavazott, az EMNP 10 százalékot-, míg az MPP listája pedig mintegy 5 százalékot kapott, így a polgári párt a háromszéki önkormányzatba se jutott be.