Sikeresen tárgyalt az egészségügyben dolgozók érdekvédelmi tömörülése

Hosszas tárgyalási időszak és tiltakozás után eredményt ért el az egészségügyben dolgozók érdekvédelmi tömörülése két követelésük esetében. A Sanitas szakszervezet követelési nyomán a koronavírusos vagy Covid-gyanús betegek közt dolgozó kórházi alkalmazottaknak járó bérpótlék értéke a korábbi 55-től 85 százalékig terjedő értékről 75-85 százalékosra nő, ez december elsejétől jár az említett kategóriába tartozó egészségügyi alkalmazottaknak egészen a vészhelyzet végéig, illetve azt követően még két hónapig- a kifizetésre várhatóan januárban kerül sor.

(tovább…) Continue Reading

Általános sztrájkkal fenyegetőznek

Az egészségügyi, és szociális gondozási rendszer dolgozóit tömörítő szakszervezet, a Sanitas ma délelőtt 9 és 11 óra között két órás figyelmeztető sztrájkot tartott, amelybe országszerte bekapcsolódtak az egészségügyi egységek, a kórházakban az illető két óra alatt csupán a sürgősségi eseteket látták el. A szakszervezetek elégedetlenek az új bérezési törvénnyel és annak módosítását kérik. (tovább…)

Continue Reading

Elégedetlen a Sanitas Szakszervezet

A Sanitas Szakszervezeti Szövetség országos szervezete ma dönt arról, hogy milyen módon folytatja a tiltakozást amennyiben a kormány továbbra sem veszi figyelembe javaslataikat. Az érdekvédelem a bértörvényt kiegészítő sürgősségi kormányrendelet módosítását kéri, és felrója a Parlamentnek, hogy az utóbbi időben megakadályozták a szervezet képviselőit abban, hogy részt vegyenek a parlamenti bizottságok és a plénum ülésein. (tovább…)

Continue Reading

Sztrájkolt ma a Sanitas Szakszervezeti Szövetség

A hét folyamán több hasonló megmozdulást terveznek, és általános sztrájk kirobbantását is kilátásba helyezték. Ma 11 és 13 óra között a munkaügyi minisztérium előtt sztrájkoltak a szakszervezeti tagok. Az érdekvédelem bukaresti vezetője, Viorel Huşanu szerint, szerdán az egészségügyi minisztérium, pénteken pedig a pénzügyminisztérium székhelye előtt állnak sztrájkőrséget. (tovább…)

Continue Reading