Mindennapi medvéink

A veszélyes medvék ellen kidolgozott jogszabálytervezetből osztott meg egy részletet Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter Facebook-oldalán, hétfő délelőtt. A tervezet értelmében amennyiben a nagyvad alkalmanként megfigyelhető lakott településen, és nem ijed meg az emberektől kevésbé tekinthető veszélyesnek, így azonnali kilövése sem indokolt, elhajtással kell eltávolítani a településről.

(tovább…) Continue Reading

Iskolák zárva, járatok törölve

A havazás és hóviharok miatt az ország tíz megyéjében és Bukarestben  is szünetel ma az oktatás az iskolákban. A román állami vasúttársaság a havazás és jegesedés miatt 41 járatát függesztette fel többek közt Bukarest és Konstanca, Bukarest és Tulcea, Buzău és Konstanca, Craiova és Nagyszeben között. Az utasoknak azt javasolják, hogy indulás előtt a vasútállomásokon vagy a 021-9521-es telefonszámon kérjenek tájékoztatást a törölt járatokról vagy az esetleges késésekről. (tovább…)

Continue Reading

Készültségben a belügy és az egészségügyi igazgatóságok

A Belügyminisztérium felkészült a meteorológiai figyelmeztetés által érintett megyékben esedékes beavatkozásra.A szaktárca kiegészítette személyzetét és felszerelését azokban a megyékben, ahol sárga és narancssárga jelzésű hidegre, havazásra, és hóviharra vonatkozó riadó van érvényben.Carmen Dan belügyminiszter közölte: több mint 13 ezer rendőr, tűzoltó és csendőr áll készenlétben, és arra kérte a lakosságot, hogy az érintett térségekben csak szükség esetén keljenek útra ebben az időszakban. (tovább…)

Continue Reading