Enyhíthetnek a járványügyi óvintézkedéseken

A Stratégiai Kommunikációs Csoport  vasárnapi közleménye szerint Bukarest és 13 megye jelenleg a sárga zónához tartozik, ezekben lakosságarányosan 1,5 és 3 ezrelék közötti a 14 nap alatt jegyzett új koronavírusos esetek száma. Raed Arafat, az országos vészhelyzeti bizottság vezetője bejelentette lazító intézkedéseket vezetnének be azokon a településeken, ahol magas az átoltottsági arány.

(tovább…) Continue Reading

Újabb korlátozások lépnek életbe vasárnaptól

A koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére újabb korlátozó intézkedésekről döntött csütörtök esti ülésén a kormány. A ma életbe lépő új szabályokat Raed Arafat belügyminisztériumi államtitkár ismertette a kabinet ülését követő sajtótájékoztatón. A Hivatalos Közlönyben pénteken jelenik meg az új korlátozó intézkedésekről rendelkező határozat, de ezek csak március 28-ától, vasárnaptól lépnek érvénybe – jelentette be Florin Cîțu miniszterelnök.

(tovább…) Continue Reading

SEISM 2018

Bukarestbe érkezett Christos Stylianides humanitárius segítségnyújtási és válságkezelési uniós biztos, hogy részt vegyen a nagyszabású katasztrófavédelmi gyakorlaton, amely során a hatóságok egy több száz áldozatot követelő földrengésre való felkészültséget tesztelik. (tovább…)

Continue Reading

Katasztrófahelyzetekre felkészítő portál

Beüzemelték a katasztrófahelyzetekre felkészítő, fiipregatit.ro portált – közölte tegnap Raed Arafat államtitkár. Az országos katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője csütörtökön Carmen Dan belügyminiszterrel és az Európai Bizottság humanitárius segélynyújtásért és válságkezelésért felelős biztosával, Hrisztosz Sztilianidesszel folytatott megbeszélést a belügyi tárca székhelyén. (tovább…)

Continue Reading