Enyhíthetnek a járványügyi óvintézkedéseken

A Stratégiai Kommunikációs Csoport  vasárnapi közleménye szerint Bukarest és 13 megye jelenleg a sárga zónához tartozik, ezekben lakosságarányosan 1,5 és 3 ezrelék közötti a 14 nap alatt jegyzett új koronavírusos esetek száma. Raed Arafat, az országos vészhelyzeti bizottság vezetője bejelentette lazító intézkedéseket vezetnének be azokon a településeken, ahol magas az átoltottsági arány.

(tovább…) Continue Reading

Újabb korlátozások lépnek életbe vasárnaptól

A koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére újabb korlátozó intézkedésekről döntött csütörtök esti ülésén a kormány. A ma életbe lépő új szabályokat Raed Arafat belügyminisztériumi államtitkár ismertette a kabinet ülését követő sajtótájékoztatón. A Hivatalos Közlönyben pénteken jelenik meg az új korlátozó intézkedésekről rendelkező határozat, de ezek csak március 28-ától, vasárnaptól lépnek érvénybe – jelentette be Florin Cîțu miniszterelnök.

(tovább…) Continue Reading

SEISM 2018

Bukarestbe érkezett Christos Stylianides humanitárius segítségnyújtási és válságkezelési uniós biztos, hogy részt vegyen a nagyszabású katasztrófavédelmi gyakorlaton, amely során a hatóságok egy több száz áldozatot követelő földrengésre való felkészültséget tesztelik. (tovább…)

Continue Reading

Katasztrófahelyzetekre felkészítő portál

Beüzemelték a katasztrófahelyzetekre felkészítő, fiipregatit.ro portált – közölte tegnap Raed Arafat államtitkár. Az országos katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője csütörtökön Carmen Dan belügyminiszterrel és az Európai Bizottság humanitárius segélynyújtásért és válságkezelésért felelős biztosával, Hrisztosz Sztilianidesszel folytatott megbeszélést a belügyi tárca székhelyén. (tovább…)

Continue Reading

Több ezer alkalmazottra lenne szüksége az Országos Készenléti Felügyelőségnek

Óriási szakemberhiánnyal küzd az Országos Készenléti Felügyelőség, amelynek több mint háromezer alkalmazottra lenne még szüksége az ideális működéshez. Raed Arafat, a belügyminisztérium katasztrófavédelemért felelős részlegének vezetője a készenléti felügyelőség 2017-es tevékenységének ismertetésekor beszélt arról, hogy a legfontosabb és legértékesebb tényező továbbra is a humánerőforrás, amely azonban ?rohamosan öregszik?, ezért időben kell gondoskodni az utánpótlásról. (tovább…)

Continue Reading