Nyitnak holnap a vendéglők, mozik és színházak

A kabinet által hétfőn elfogadott határozat értelmében szeptember 1-jétől újraindulhat a tevékenység a mozikban, színházakban és koncerttermekben, ezek azonban befogadóképességük felével működhetnek – ismertette Marcel Vela belügyminiszter a kormány döntését, hozzátéve, a rendelkezés azokra a megyékre érvényes, ahol az elmúlt 14 napban jegyzett új megbetegedések számának összege ezer lakosra vetítve nem haladja meg az 1,5-öt. A határozat azt is leszögezi, hogy a zárt térben tartott magánrendezvények, képzések, workshopok esetében az eddigi 20-ról 50-re emelik a résztvevők maximális számát, a hasonló jellegű szabadtéri események esetében pedig 50-ről 100-ra. A drive-in típusú rendezvényeken az egy gépkocsiban ülő személyek száma nem haladhatja meg a hármat, ha nem ugyanazon család tagjai.

(tovább…) Continue Reading

Több határátkelőt is igénybe vehetnek azok, akik családi vagy munkaügyben utaznak Magyarországra

A román állampolgárok határátlépéséről egyeztetett hétfő reggel Marcel Vela belügyminiszter magyar hivatali kollégájával, Pintér Sándorral. Az egyeztetések értelmében a magyar fél beleegyezett, hogy az előzőleg egyeztetett 8 átkelőhely mellett még négyet nyitva tartson a Romániával közös határszakaszon. Mint ismert, a romló járványügyi helyzet miatt Magyarország szeptember elsejétől lezárja határait a külföldi állampolgárok előtt, kivételt képeznek a tranzitforgalom számára fenntartót folyosók, illetve beléphetnek az országba azok a személyek, akik indokolt családi ügyben, vagy munkaügyben utaznak Magyarországra.

(tovább…) Continue Reading

Csökkentenék a létszámot és spórolnának a belügynél

Marcel Vela belügyminiszter bejelentette, hogy a minisztérium átszervezését tervezi annak érdekében, hogy a szaktárca gazdaságosabban és hatékonyabban működhessen. Marcel Vela azt nyilatkozta, lecsökkentenék a vezető beosztások számát, ez pedig jelentős anyagi megtakarítást jelentene. A felszabaduló összegeket a rendőrség felszerelésének korszerűsítésére, a már meglévő rendszerek és eszközök fejlesztésére, karbantartására költhetnék.

(tovább…) Continue Reading