Fiatal irodalom Erdélyben a rendszerváltás utáni években – Éneklő Borz

A mai műsorban folytatjuk a a Fiatal irodalom Erdélyben a rendszerváltás utáni években – című sorozatot, amelyben Tamás Dénes író, költő, egyetemi tanár az Éneklő Borz-  hangzó folyóiratról szóló előadását hallhatják, amely a szeptemberben megszervezett XII. Gyergyószárhegyi Írótalálkozón hangzott el.

(tovább…) Continue Reading

Száz év kaland (?)- a gyergyószárhegyi írótáborról

Száz év kaland? – Honnan hová, erdélyi magyar irodalom(történet) ? –  ezekre a kérdésekre próbáltak választ keresni a XI. gyergyószárhegyi írótábor résztvevői, irodalomkritikusok, írók, az idősebb, a középgeneráció és a fiatal szerzők képviselői az elmúlt hétvégén, a vita kiindulópontja pedig a Kántor Lajos és Láng Gusztáv által jegyzett, azonos című irodalomtörténeti munka volt.

A Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ Siklódy Ferenc 50 éves és lánya, Siklódy Fruzsina 18 éves születésnapjára szervezett közös kiállítást, ezzel az eseménnyel kezdődött a tábor, melyet  Danguly Ervin polgármester, Kolcsár Béla a központ vezetője, Ferencz Zoltán a kiállítás kurátora és a központ művészeti vezetője, valamint Kassay Lajos Péter megyei tanácsos nyitott meg. (tovább…)

Continue Reading