Koronavírus-járvány : a második hullámra utaló jelek világszerte

A koronavírus-járvány második hullámára utaló újabb jelek jelentek meg Európa-szerte. Az elmúlt napokban egyre több országban dőlt meg a napi fertőzésszám rekordja. Nagy-Britanniában a járvány kezdete óta először regisztráltak tízezernél több esetet egy nap alatt. Az ország egyharmadában tilos találkozniuk a nem egy háztartásban élőknek, és több mint ötven egyetemen regisztráltak koronavírus-gócpontokat. Csehország és Szlovákia visszavezette a szükségállapotot, Lengyelországban több mint százezer esetet igazoltak a járvány kezdete óta, itt az elmúlt 24 órában több mint kétezer fertőzést azonosítottak. Oroszországban a napi esetszám közel tízezer volt tegnap, az elmúlt öt hónapban a legtöbb.

(tovább…) Continue Reading

Iskola, koronavírus idején

Sürgősségi rendeletet fogadott el szerda esti ülésén a kormány az oktatási intézményekben bevezethető, a koronavírus-járvány terjedésének megelőzését szolgáló intézkedésekről. A 2011/1-es tanügyi törvényt módosító rendelet célja a tanulók, egyetemisták, valamint a tanügyben dolgozók tanuláshoz és egészséghez való jogának biztosítása – áll az oktatási minisztérium közleményében.

(tovább…) Continue Reading

Húsz ország korlátozza a romániai állampolgárok beutazását – tájékoztató

Vasárnap húszra nőtt azoknak az európai országoknak a száma, amelyek valamilyen formában korlátozzák a Romániából történő beutazást, ebből 14 ország az Európai Unió tagja. Ezek az államok a következők: Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Ciprus, Dánia, Észtország, Finnország, Görögország, Hollandia, Írország, Izland, Lettország, Litvánia, Magyarország, Málta, Moldovai Köztársaság, Montenegró, Nagy-Britannia, Norvégia, Szlovákia és Szlovénia.Litvánia, Málta és Finnország területére Romániából érkező román állampolgárok – néhány kivételes esettől eltekintve – nem is léphetnek be. A többi állam negatív teszteredmény felmutatásához köti a határátlépést, illetve kéthetes karanténra kötelező a Romániából beutazókat.

(tovább…) Continue Reading