Havazás bénítja meg Nyugat-Európát

Egyszerre hozott ködöt, esőt és havazást a Darcy névre keresztelt vihar az Egyesült Királyság keleti partvidékére. A sarkvidéki hideg egyenesen Oroszországból érkezett és volt ahol -10 fokig hűtötte a levegőt. A vastag hótakaró szinte járhatatlanná tette a főutakat Angliában, és hétfőre virradóan több oltóközpontot is be kellett zárni az ítéletidő miatt.

(tovább…) Continue Reading

Hóval, lavinával, viharokkal érkezett a tél Európába

A hétvégén lecsapott a tél Európára: az olaszországi Dél-Tirolban lavina ölt meg egy síelő házaspárt és  lavinaveszély miatt lezárták az egyik legfontosabb alpesti átkelőt Ausztriában: a Salzburgot Kelet-Tirollal összekötő Felbertauernstraßét. Éjszaka azóta több mint fél méter friss hó esett. A lezárás miatt óriási forgalmi dugó alakult ki a térségben.

(tovább…) Continue Reading

Újraindult a forgalom

Ma reggel még 15 megyei út volt lezárva a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt Iasi, Krassó-Szörény, Tulcea és Vaslui megyében. A belügyminisztérium délben közétett tájékoztatása szerint már minden országúton újraindult a forgalom, de egyes szakaszokon továbbra is téliesek a közlekedési körülmények, és részleges útlezárások is lehetnek. (tovább…)

Continue Reading