Újra átvizsgálják Augustin Lazărt

A Securitate Irattárát Vizsgáló Országos Tanács (CNSAS) elrendelte Augustin Lazăr legfőbb ügyész újbóli átvilágítását. A testület közleménye szerint a legfőbb ügyésszel kapcsolatban az elmúlt napokban megjelent információk indokolják, hogy ismét megvizsgálják, együttműködött-e a kommunista diktatúra politikai rendőrségével, vagy sem.

(tovább…) Continue Reading

Klaus Johannis a ?téren?

 

Kiment a bukaresti Egyetem téren napok óta tüntető emberek közé vasárnap este Klaus Johannis  államfő, hogy meghallgassa követeléseiket, javaslataikat és személyesen is szót váltson velük.Klaus Johannis kevesebb mint félórát töltött a téren, de a lökdösődést kivédeni próbáló testőrök és az operatőrök vastag gyűrűjében, a hátsó sorokból kiabálók hangzavara közepette nem sok lehetősége volt elmélyültebb eszmecserét folytatni a demonstrálókkal. Az államfő nem mondott beszédet, annak ellenére, hogy a többen azt skandálták, hogy adjanak neki hangosbeszélőt. “Hívtatok, jöttem” – mondta Johannis az őt “megrohamozó” tüntetőknek, akik ki is fütyülték, meg is tapsolták, többen a lemondását követelték, de amikor távozni készült visszahívták. (tovább…)

Continue Reading

A Facebokon bukott le egy terrorista

Tömeges halált okozó fegyver használatának kísérlete miatt emeltek vádat egy floridai férfi ellen, aki azt tervezte, hogy hátizsákba rejtett pokolgépet robbant fel Key West egyik nyilvános strandján ? jelentette be kedden az MTI szerint az amerikai igazságügyi minisztérium.

(tovább…)

Continue Reading