Csak rongálás miatt indítottak eljárást

Az úz-völgyi temetőnél történtek nem indokoltak erőbevetést a rendfenntartó erők részéről – nyilatkozta Carmen Dan belügyminiszter. A tárcavezető tegnapi, június 10-i sajtóértekezletén rámutatott, részletesen tájékozódott az úz-völgyi temetőnél június 6-án történtekről, és arra a következtetésre jutott, hogy mind a rendőrség, mind a csendőrség jelen lévő képviselői elérték célkitűzésüket.

(tovább…) Continue Reading

Lemondott a belügyminiszter

Lemondott tisztségről Carmen Dan. A tárcavezető a Szociáldemokrata Párt országos végrehajtó bizottságának a kormányátalakításról döntő ülése előtt jelentette be, hogy lemondott tisztségéről. „Emelt fővel távozom. (…) Nincs, amit felrónom magamnak” – mondta az újságíróknak Carmen Dan.

(tovább…) Continue Reading

Kormányátalakítás várható

A család alkotmányos meghatározásának módosítását célzó népszavazás után kormányátalakításra kerül sor – közölte Liviu Dragnea. A Szociáldemokrata Párt elnöke péntek este, a PSD országos végrehajtó bizottsági ülése után úgy nyilatkozott, a kormányfő már elkezdte a miniszterek tevékenységének kiértékelését, és a referendum után újabb végrehajtó bizottsági ülést tartanak, amelyen eldől majd, hogy „a kormány szociáldemokrata párti tagjai közül ki marad meg tisztségében, és ki nem”. (tovább…)

Continue Reading

Bocsánatot kért a belügyminiszter

Tegnapig 291 feljelentést tettek, 127 személyt hallgattak ki, és 21 bűnügyi dossziét nyitottak az erőszakba torkollt augusztus 10-i, bukaresti demonstráció ügyében. A csendőrök ellen belső vizsgálat van folyamatban, öt esetben gyanítják, hogy békés tüntetőket bántalmaztak – jelentette be tegnap este Carmen Dan belügyminiszter. Sajtónyilatkozata elején a tárcavezető bocsánatot kért mindazoktól, akik megsérültek a demonstráción. (tovább…)

Continue Reading

Digitalizálják anyakönyvi iratainkat

Az anyakönyvi okiratok informatikai feldolgozását célzó programot indított el hétfőn az európai alapokért felelős minisztérium – közölte Rovana Plumb miniszter. Plumb szerint minden születési, házassági, halotti, illetve válásról szóló anyakönyvi okiratot feldolgoznak, az összesen ötvenmillió irat egy integrált informatikai rendszerbe kerül. (tovább…)

Continue Reading

Készültségben a belügy és az egészségügyi igazgatóságok

A Belügyminisztérium felkészült a meteorológiai figyelmeztetés által érintett megyékben esedékes beavatkozásra.A szaktárca kiegészítette személyzetét és felszerelését azokban a megyékben, ahol sárga és narancssárga jelzésű hidegre, havazásra, és hóviharra vonatkozó riadó van érvényben.Carmen Dan belügyminiszter közölte: több mint 13 ezer rendőr, tűzoltó és csendőr áll készenlétben, és arra kérte a lakosságot, hogy az érintett térségekben csak szükség esetén keljenek útra ebben az időszakban. (tovább…)

Continue Reading

Katasztrófahelyzetekre felkészítő portál

Beüzemelték a katasztrófahelyzetekre felkészítő, fiipregatit.ro portált – közölte tegnap Raed Arafat államtitkár. Az országos katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője csütörtökön Carmen Dan belügyminiszterrel és az Európai Bizottság humanitárius segélynyújtásért és válságkezelésért felelős biztosával, Hrisztosz Sztilianidesszel folytatott megbeszélést a belügyi tárca székhelyén. (tovább…)

Continue Reading