„A jóvátételi meggyőződésből fakadó nyitottság teljességgel hiányzik”

Egy többség akkor nyitott az autonómia iránt, ha meggyőződése, hogy akik az autonómiaigénnyel előállnak, azokat valamiféle szisztematikus hátrány éri, tehát az igény jogosult; ezzel szemben a román többség arról van meggyőzve, hogy a magyarok minden lehetséges joggal rendelkeznek, sőt Székelyföldön ők nyomják el a románokat. Ezzel magyarázza Salat Levente politológus azt, hogy a román többség az autonómia minden formáját elutasítja. (tovább…)

Continue Reading

Őrtüzek Székelyföldön

A Székely Nemzeti Tanács múlt hónap végén Székelyföld Autonómiájának Napjává nyilvánította október utolsó vasárnapját, és azzal a felhívással fordult a világ keresztény, magyar gyülekezeteihez, hogy az idei autonómianapon templomaikban imádkozzanak a székely szabadságért, Székelyföld autonómiájáért. (tovább…)

Continue Reading

A „kijárás” útjára lépett az EMNT

Az autonómiáról, a regionális átszervezésről, a magyar egyházi ingatlanok visszaszolgáltatásáról, valamint a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) ügyéről egyeztetett az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) küldöttsége Laurentiu-Mihai Ştefannal, az elnöki hivatal belpolitikai tanácsadójával – idézi az EMNT csütörtöki közleményét az MTI. (tovább…)

Continue Reading