Véget ért a sepsiszentgyörgyi önkormányzat által indított Best of Sepsi akció jelölési szakasza.A háromszéki megyeszékhely lakói 9 kategóriában 2690 jelölést adtak le azokra a „mindennapi hősökre”, akik munkájuk során kedvességükkel, segítőkészségükkel, szakértelmükkel hozzájárulnak környezetük jó hangulatához és ezzel otthonossá formálják a várost.

Az önkormányzat hagyományteremtő jelleggel alapította a Best of Sepsi díjat, viszont a jelöléseket és a díjra érdemesek kiválasztását is kizárólag a városlakókra bízzák. A városháza tájékoztatása szerint legtöbb jelölés az egészségügyben dolgozók kategóriában érkezett, ezt követi az oktatók és nevelők, valamint az eladók, vendéglátásban dolgozók kategória.

2023 november 11-én a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron színház nagytermében sorra kerülő „Legek gáláján” hirdetik ki és díjazzák az egyes kategóriákban legtöbb szavazatot kapó személyeket. Az eseményen díjazottakon kívül még 150 sepsiszentgyörgyi személy is részt vehet ingyenesen, előzetes regisztráció alapján.