Az újságírók szakmai szervezete a rádiós hanganyagok megőrzésének fontosságát kívánta kiemelni, ezért a rádiós teljesítményt díjazó elismerést, amely az idei évtől a Bukaresti Rádió egykori főszerkesztőjének, Majtényi Ágnesnek a nevét viseli, a Kolozsvári és a Marosvásáhelyi Rádió archívumával foglalkozó két csapat vehette át. A Kolozsvári Rádióban szombatonként elhangzó Aranyhangok munkatársai, Maksay Magdolna és Bács Mária, valamint a Marosvásárhelyi Rádió Aranyszalagtár című műsorának munkatársai, Bódizs Kleindl Edit, Szász Edit és Sármási Bocskai János vehették át az elismerést.

A MÚRE pályakezdőknek járó Balló Áron-díját ezúttal Molnár Boglárka, a maszol.ro portál munkatársa vehette át. Írott sajtó kategóriában, Szilágyi Aladár-díjas a Háromszék sportújságírója, Miska Brigitta. A díjátadón elhangzott, több mint 30 éve nem kapott a szakmától elismerést sportújságíró, sőt Miska Brigitta az első női sportújságíró, aki elismerést vehetett át.

A médiamenedzseri díjat ezúttal a Temesvári Heti új szó nyugalmazott főszerkesztőjének, Graur Jánosnak ítélte oda az egyesület igazgatótanácsa. A műszaki munkatársaknak járó Benkő J. Zoltán díjat a közszolgálati televízió temesvári munkatársa, Cseresnyés Zsuzsanna nyerte el.

Életmű-díjat idén két újságíró Jámbor Gyula aradi publicista, valamint Boros Zoltán nyugalmazott televíziós szerkesztő, a bukaresti Magyar Adás volt főszerkesztője vehette át. A román-magyar interetnikus kapcsolat érdekében kifejtett munkáért járó Pro Amicitia-díjat is kiosztotta idén a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete. Ezúttal Bukarest Municípium Múzeumának igazgatója, dr. Adrian Majuru történész-antropológus munkáját ismerték el, akit több magyar vonatkozású dokumentumfilm szaktanácsadójaként, illetve a bukaresti magyar közösséget bemutató, jelenleg Csíkszeredában megtekinthető kiállítás ötletgazdájaként, kurátoraként ismerhetett meg a közönség.

Forró László járt a helyszínen: