A rendőrség közlekedési tájékoztató központja, az Infotrafic figyelmeztet, hogy csütörtöktől szombatig forgalomkorlátozásokra és útlezárásokra kell számítani Kovászna, Hargita és Maros megyében a Székelyföld Kerékpáros Körverseny megszervezése miatt.

A versenyzők ma délben 1 órakor indultak el Sepsiszentgyörgyről és a Kovászna – Kézdivásárhely – Nyerges-tető – Kozmás – Csíkszentkirály útvonalon haladnak Csíkszereda központjáig. Az Infotrafic szerint a forgalomkorlátozások ma, augusztus 10-én mintegy 115 kilométert érintenek, a 11B és 12-es jelzésű országúton, illetve a 123A jelzésű megyei úton, de ezek fokozatosan kerülnek bevezetésre, ahogy a kerékpáros karaván áthalad.

Augusztus 11-én, pénteken 12:45-től lépnek hatályba a forgalomkorlátozások a 12-es, 13B és 13A jelzésű országúton. A versenyzők a Csíkszereda – Gyergyószentmiklós – Borzont – Parajd – Nyárádszereda – Marosvásárhely útvonalon haladnak. A szakasz hossza mintegy 158 kilométer, és az útlezárások szintén fokozatosan kerülnek bevezetésre. Augusztus 12-én, szombaton a versenyzők a 13A jelzésű országúton fognak haladni Marosvásárhelytől Szovátán és Székelyudvarhelyen keresztül Csíkszeredáig. Az indulás 11 órakor lesz, az érkezés 15 órára tehető. A szakasz hossza 145 kilométer, a korlátozásokat szintén a karaván áthaladásához igazítják. Az Infotrafic arra kéri a gépkocsivezetőket, hogy tartsák tiszteletben a terepen szolgálatot teljesítő rendőrök jelzéseit és útmutatásait.

Darvas Enikő/SRR