• Avem un interviu cu Grüman Róbert fostul vicepreşedinte al CJ Covasna despre Asociaţia Startup Covasna.
  • Avem un interviu cu inspectorul şcolar adjunct al judeţului Arad Pellegrini Miklós despre începerea înscrierii în clasa pregătitoare.
  • UDMR a depus un proiect de lege care, dacă va fi adoptat, va da posibilitatea autorităţilor locale să întreţină acele străzi în zonele rezidenţiale care se află în proprietate privată, dar sunt deschise circulaţiei publice. Iniţiator este liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond, care susţine că proiectul de lege nu îngrădeşte dreptul la proprietate privată, însă va permite autorităţilor locale să efectueze lucrări de mentenanţă care în prezent se pot efectua doar în cazul unei exproprieri sau donaţii. 
  • Azi la ora 19, Institutul Cultural Maghiar transmite concertul simfonic online „Bartók 140 Concert Memorial” –pe pagina de Facebook a Institutului și canalul Youtube. În program se află şi „Dansuri românești (1915)”, transcriere de Zoltán Székely pentru vioară și pian – interpretată de Alexandru Marton și Gabriela Maria Streche
  • O serie de nouă dezbateri online despre scriitori români, cultura și limba română se va derula în perioada 25 martie – 18 noiembrie la Filiala Szeged a Institutului Cultural Român Budapesta, în cadrul proiectului „Să ne reZOOMăm la cultură!”. Cele nouă dezbateri online sunt susținute de conf. dr. Mihaela Bucin, şefa Catedrei de Limba şi literatura română a Facultăţii Pedagogice „Juhász Gyula”, din cadrul Universității din Szeged, pe platforma Zoom și transmise pe pagina oficială de Facebook a Filialei ICR.
  • În Slovacia s-a ajuns la un acord privind înfiinţarea unei singure formaţiuni politice care să reprezinte interesele maghiarilor, iar numele noului partid va fi Alianţa – Maghiari, Naţionalităţi, Regiuni s-a anunţat la Bratislava, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute de preşedinţii partidelor fondatoare ale noii formaţiuni: Partidul Comunităţii Maghiare (MKP), partidul Most – Híd şi mişcarea Összefogás (Solidaritate). Acordul privind înfiinţarea noului partid s-a realizat după doi ani de negocieri, proces caracterizat prin numeroase întreruperi.
  • La facultatea de genetică a Universităţii de Ştiinţe din Szeged (SZTE) un grup de cercetători, în frunte cu Neparáczki Endre începe identificarea osemintelor unor domnitori maghiari, inclusiv cele ale regelui Matia Corvin – a comunicat pentru MTI direcţia de relaţii publice a instituţiei de învăţământ superior.

Bejegyzés navigáció