A román-magyar határon ma reggeltől állandó jelleggel 10 határátkelő van nyitva. Ezek a következők: a Szatmár megyei Pete és Csanálos, a Bihar megyei Érmihályfalva, Bors és Nagyszalonta, az Arad megyei Varsánd, Tornya, Nagylak 1 és Nagylak 2, és a Temes megyei Csanád átkelők. A reggeli órákban a járványügyi ellenőrzések miatt a határátkelők közül a legtöbb a nagylakinál volt a várakozási idő, 50 perc. Ezzel szemben a Romániából Magyarországra történő utazáskor minden határállomásnál jelentéktelen a várakozási idő.

Bár már nem kötelező az utazók számára a 14 napos karantén, de továbbra is csupán azt az eddigi áthaladási folyósót használhatják a Magyarországra utazók, amely kimondottan az átutazók számára fenntartott benzinkutakból és parkolókból áll. Most az, aki át szeretne haladni Magyarország területén, annak alá kell vetnie magát a határátkelőnél egy egészségügyi vizsgálatnak, annak érdekében, hogy megállapíthassák, hogy fertőzött-e, illetve jogosult kell legyen a Schengen zónába való belépésre.

A buszsofőröknek, akik a budapesti nemzetközi repülőtérre szállítják az utasokat, rendelkezniük kell egy menetlevéllel, illetve az utasaik be kell bizonyítsák, hogy rendelkeznek érvényes repülőjeggyel, valamint bizonyítania kell, hogy a célországban pedig fogadják.