• La Cluj-Napoca au fost oferite pachete cadou simbolice din partea statului ungar pentru copiii nou-născuţi în Transilvania. Conţinutul acestora cuprindea o carte, un CD şi un DVD, şi au fost înmânate familiilor nou-născuţilor de către Zoltán Lőrinczi, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Resurselor Umane din Ungaria. Inmânarea pachetelor cadou este parte a programului “Aparţii de noi!”, lansat anul trecut. 
  • Ieri a fost finalizată tranzacţia financiară prin care OTP Bank a achiziţionat, cu o participaţie de 96,69 %, Mobiasbanca – Groupe Societe Generale S.A. (MBSG), bancă subsidiară a Grupului Societe Generale din Moldova. MBSG este a patra bancă din Moldova cu o cotă de piaţă de 13,8%.  
  • Grupul OTP va crea cea mai mare instituţie financiară din Muntenegru care serveşte atât dezvoltării intereselor grupului, cât şi sistemului bancar şi economiei din Muntenegru, a declarat, ieri, Sándor Csányi, preşedintele director general al OTP Bank.
  • Guvernul Ungariei a alocat o nouă sumă importantă pentru susţinerea proiectelor de relevanţă naţională ale maghiarilor din Voivodina – a anunţat, ieri Árpád János Potápi, secretarul de stat responsabil pentru politică naţională la Băile Tuşnad, la cea de-a 30-a ediţie a Universităţii de Vară de la Tuşnad (Tusványos).
  • Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat încheierea unui contract pe 10 ani cu Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Covasna în vederea capturării animalelor sălbatice care intră în intravilanul municipiului, punând în pericol vieţile şi bunurile oamenilor.
  • 430 de absolvenţi s-au înregistrat până acum în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Harghita, pentru a primi ajutor de şomaj, iar 41 dintre ei şi-au găsit un loc de muncă.
  • In cadrul Festivalului Cinemascop din Eforie Sud între 1-7 august se proiecteaza filme europene într-o grădină de vară. Sâmbătă, 3 august, este o seară de aventură, fiind proiectat filmul maghiar Kincsem – Pariul secolului (r. Gábor Herendi).

Bejegyzés navigáció