A közösség megfélemlítése volt a cél, állítja a sepsiszentgyörgyi polgármester, akinek ügyében – több mint 41 hónapi vizsgálat után – vádemelés nélkül lezárta a nyomozást az országos korrupcióellenes ügyészség. Antal Árpád közösségi oldalán jelentette be a hírt.

Az elöljáró szerint az ügy elsősorban nem személyéről szólt, hanem a magyar közösség megfélemlítéséről. „Valakik nem voltak érdekeltek abban, hogy egy székelyföldi város dinamikusan fejlődön” – véli a polgármester. Hozzátette, a célt részben elérték, hiszen sok energiáját felemésztette az ügy, a polgármesteri hivatal alkalmazottait és a vállalkozókat is megfélemlítették. Erre utal, hogy nagyon sok közbeszerzésen nem jelentek meg cégek, vélhetően abból a megfontolásból, hogy aki a sepsiszentgyörgyi önkormányzattal dolgozik, azt meghurcolhatják.

2016. február 17-én hajnalban csendőrök jelentek meg a Antal Árpád otthonában, és rohamrendőrök kíséretében Bukarestbe szállították. A vizsgálatok ideje alatt a polgármestert egy időre felfüggesztették a tisztségéből, megtiltották, hogy elhagyja az országot, hetente három alkalommal jelentkeznie kellett a rendőrségen, és zárolták a vagyona egy részét. Az ügyben végzett lehallgatások jegyzőkönyvei több mint 11 ezer oldalt tesznek ki. A polgármester szerint ijesztő adalék, hogy ezek között olyan telefonbeszélgetés is szerepel, ahol Kelemen Hunor szövetségi elnök a feleségével beszélget.