La iniţiativa a doi senatori UDMR, peste 27 mii de PFA-uri, şterse din Registrul comerţului fără preaviz, vor fi reînfiinţate cu titlu gratuit, cu vechea denumire şi vechiul cod de identificare. Senatorul Antal Lóránt a declarat că, deşi persoanele fizice autorizate vizate au omis simplificarea obiectului de activitate, fiind vorba de o culpă administrativă, desfiinţarea este o sancţiune mult prea drastică.

Eurodeputaţii au dezbătut, la ultima şedinţă plenară înaintea alegerilor europene, situaţia statului de drept din România, comisarul european pentru justiţie, Vera Jourova, avertizând că dacă România nu răspunde preocupărilor Bruxelles-ului, Comisia Europeană va utilizeza toate mijloacele pe care le are la dispoziţie.

Preşedintele Uniunii Culturale a Maghiarilor din Subcarpatia, Brenzovics László, a transmis o scrisoare liderului Partidului Popular European, Joseph Daul în legătură cu interzicerea intrării în Ucraina a lui Kelemen Hunor. Potrivit scrisorii, PPE ar trebui să-i semnaleze preşedintelui Petro Porosenko că Ucraina trebuie să stopeze „acţiunile antimaghiare”.

Guvernele Ungariei şi Serbiei au avut cea de a cincea şedinţă comună, organizată de data aceasta la Subotica, în cadrul căreia au fost încheiate 11 acorduri bilaterale care, potrivit premierului sârb, ating toate segmentele politicii, economiei şi ale societăţii. Ana Brnabic i-a mulţumit premierului ungar, Viktor Orbán, pentru poziţia echilibrată pe care o are faţă de Kosovo.

Bejegyzés navigáció