Aláírta  tegnap Klaus Johannis államfő a regionális fejlesztési és szállításügyi miniszteri tisztség megüresedését megállapító elnöki dekrétumot, amely szerint Paul Stănescu kormányfőhelyettes, regionális fejlesztési és közigazgatási miniszter, valamint Lucian Şova szállításügyi miniszter lemondása nyomán két miniszteri tisztség vár betöltésre.

2018 november 20-án az államfő hozzájárult a PSD által javasolt minisztercserékhez, viszont nem hagyta jóvá az említett két tárca élére javasolt személyek – Lia Olguţa Vasilescu és Ilan Laufer – kinevezését, arra hivatkozva, hogy ez a két jelölt nem megfelelő a tisztségekre. Később a szállításügyi tárca élére Mircea Drăghici-t, a regionális fejlesztési tárca élére pedig Lia Olguţa Vasilescut javasolta a nagyobbik kormánypárt.

Klaus Johannis ma újra megerősítette hogy nem kívánja kinevezni a két nevezettet, illetve azt is, hogy nem kívánja elmozdítani tisztségéből Augustin Lazăr  főügyészt, mert elégedett a munkájával. Mint ismert az igazságügyi tárca már több ízben is kérte a főügyész lemondatását, ám ezt az államelnök megtagadta