Megrovást kapott Lia Olguța Vasilescu

Szóbeli megrovásban részesítette az Országos Diszkriminációellenes Tanács Lia Olguța Vasilescu volt munkaügyi minisztert. A szociáldemokrata politikus a 2018. augusztus 10-i, erőszakba torkolló diaszpóratüntetés után tett, a tanács szerint sértő kijelentést tett Klaus Iohannis államfőre valamint a német és zsidó közösségre nézve.

(tovább…) Continue Reading

Tiszteletbeli miniszterelnöki tanácsos lesz Lia Olguţa Vasilescu

Viorica Dăncilă kormányfő kérésére tiszteletbeli miniszterelnöki tanácsadóként a kormánycsapatban marad Lia Olguţa Vasilescu Dolj megyei szociáldemokrata parlamenti képviselő. Az infrastruktúrát érintő ügyekért fog felelni, különös tekintettel a Piteşti-Craiova és a Craiova-Târgu Jiu gyorsforgalmi út megépítési tervére. Ezt maga Lia Olguţa Vasilescu jelentette be vasárnap a Facebook-bejegyzésében.

(tovább…) Continue Reading

Kommunikációs hiba…

A képviselőház munkaügyi bizottságának elnöke, Adrian Solomon szerint a Szociáldemokrata Párt kormányprogramja szakaszokban történő béremelést ír elő a közalkalmazottak számára, és Lia Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszternek a bérek megduplázására vonatkozó kijelentése valószínűleg kommunikációs hiba. (tovább…)

Continue Reading