• Uniunea Democrată Maghiară din Romania cere insistent Guvernului României să considere o prioritate construcţia Autostrăzilor Transilvania Nord şi Transilvania Sud, deoarece acestea vor avea ca rezultat relansarea economică şi bunăstare, afirmă senatorul UDMR, Cseke Attila. Senatorul UDMR subliniază că până în 2020 România trebuie să se conecteze la reţeaua de autostrăzi vest-europene arătând că pentru acest lucru este nevoie doar de voinţă politică.
  • Peste o mie de elevi harghiteni sunt implicaţi, în această vară, în programe derulate de Serviciul Public de Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita, care au rolul de a a-i învăţa pe aceştia cum să se comporte pe munte şi cum să evite eventualele incidente nedorite. Serviciul Public de Salvamont Salvaspeo Harghita derulează de câţiva ani proiecte dedicate elevilor din judeţ, prin care aceştia sunt încurajaţi să-şi petreacă timpul liber în natură şi să nu mai stea atât de mult în faţa calculatorului.
  • Odorheiu Secuiesc, jud. Harghita: A XXV ? a ediţie a Raliului Perla Harghitei, a cincea etapă a sezonului din Campionatul Na?ional de Raliuri Dunlop 2017, se va desfă?ura în perioada 14 – 15 iulie. Raliul începe de la ora 14:30, prima zi incluzând trei probe speciale: prima, Bucin, în lungime de aproape 30 km este ?i cea mai dificilă din întreg raliul, iar de la ora 19:00 este programată proba Super Specială ?Arpad Dietrich? desfă?urată pe un nou traseu din centrul municipiului Odorheiul Secuiesc.
  • Grupul petrolier ungar MOL a ajuns la o reţea de 65 de staţii Fresh Corner în România, un concept care include un magazin de produse alimentare în incinta benzinăriilor. De asemenea, MOL România a anunţat lansarea ofertei de vară Fresh Summer în staţiile Fresh Corner, pentru experienţe culinare destinate sezonului cald, cu o ofertă gastronomică construită în jurul ideii de alimentaţie sănătoasă. În 45 dintre cele 65 de staţii MOL oferta Fresh Summer include produse preparate din ingrediente de calitate pe care compania încearcă să le achiziţioneze, în măsura disponibilităţii, de la producători locali, se spune în comunicat.
  • Centrul de Cultura Arcuş organizeaza maine, 14 iulie, vernisajul unei expozitii care contine lucrarile unora dintre cei mai importanti pictori contemporani romani. Lucrarile selectate pentru expozitie apartin printre artistilor: Mihai Sarbulescu, Dorin Coltofeanu, Teodora Coltofean, Horea Pastina, Virgiliu Parghel, Alexandrina Siminic, Ileana Dragomirescu, May Oana Isar. Vernisajul expozitiei va fi prezentat de Petre Strichinaru si de Kopacz Attila. Expozitia poate fi vizitata pana la 15. August.

Bejegyzés navigáció