László Zsuzsa, a Yuppi Tábormozgalom ügyvezető elnöke
László Zsuzsa, a Yuppi Tábormozgalom ügyvezető elnöke

A kolozsvári székhelyű Yuppi Tábormozgalom Egyesület idén is megszervezi a krónikus betegséggel együtt élő gyermekek és fiatalok ingyenes táboroztatását a Maros megyei Mezősályi településen. A Yuppi Tábor az első olyan szervezet Romániában, amely az élményterápiát (terápiás rekreációt), mint innovatív pszichológiai módszert alkamazza. Tavaly az ország egész területéről 115 gyermek vett részt a Yuppi táborokban, 127 önkéntes bevonásával. Jelenleg a Yuppi 34 orvos-szakértővel dolgozik együtt. A tábormozgalom ebben az évben lehetőséget teremt az első Családi Onkológia  Táborban való részvételre.

Kató Ibolya, a KIDA Központ vezetője ? 3szek.ro
Kató Ibolya, a KIDA Központ vezetője ? 3szek.ro

A nemzetközi hírű magyar orvosról és mozgásterapeutáról elnevezett budapesti Pető András Főiskola szakemberei konduktor alapképzést indítanak a Kovászna megyei Illyefalván. A konduktív pedagógia elsősorban azokkal a központi idegrendszeri sérültekkel foglalkozik, akiknél szülés illetve születés közben oxigénhiányos állapot lépett fel, vagy később, gyermek- vagy felnőttkorban ért károsodás. A képzés sajátossága, hogy egyidejűleg valósul meg az oktatás, valamint a sérült gyermekek és felnőttek rehabilitációja.

 

Adásunk első felében László Zsuzsát, a Yuppi Tábormozgalom ügyvezető elnökét, majd Kató Ibolyát, az illyefalvi KIDA központ vezetőjét hallják.

 

Hallgassa meg a műsort!