Temesvári Eurórégiós Színházi Fesztivál vendégei a hagyományos színjátszásban elképzelhetetlen dolgokat produkáltak. Sarah Vanhee belga művésznő például 14o percen át csomagolta ki és rendezgette a színház nézőterének padlóján az egy év alatt összegyűjtött szemetet ? és csodák-csodája: engem megnyugtatott ezzel. Persze, voltak olyanok is, akik távoztak az előadásról. Eleinte én is hajlamos lettem volna rá?

A második előadás, egy budapesti táncszínház, a Hodworks táncegyüttes előadása ? hagyományos színházi szemlélet szerint ? szemen szedett ripacskodás. Holott a művészek ? táncolva, énekelve, olykor pedig ironizálva ? csupán csak tabukat döntögettek. Döngették a nyitott kaput?

A harmadik előadás pedig Bukarestből jött Temesvárra. Ha angol címét magyarra fordítanánk, talán így hangzana: Az öregedés (ellen). Ez utóbbi zárójelben? Két művésznő tánccal és beszéddel küzd az öregedés ellen. És videokamera rögzíti még a leheletüket is. Tehát az életük nyilvános, ha akarják, ha nem. Ők, feltehetőleg, akarják. Furcsa előadások, mint már említettük.